VESELI TJEDAN U UDRUZI29.10.2021.

Budite hrabri kao što smo i mi i nemojte se uplašiti naših vještica i duhova. Mi samo volimo čitati bajke s vješticama kao glavnim antijunakinjama te gledati filmove i crtiće s duhovima. Poslužili su nam i kao odlična inspiracija za kreativno-likovnu radionicu. Našim smo simpatičnim vješticama nadjenuli čak i imena – našlo se tu Barbara, Barica, Antonia, Lucija te smo ih krenuli zamišljati u različitim fantastičnim pustolovinama o kojima smo pripovijedali.

Uvijek smo oduševljeni kada nas posjete knjižničarke iz Gradske knjižnice Đurđevac. Naše prijateljice knjižničarke Martina i Bernarda danas su nas posjetile s Bibliokoferom. Svatko od nas odabrao je knjigu za sebe prema vlastitome ukusu – Mateja je, primjerice, izabrala slikovnicu koja govori o tati superheroju, Petra slikovnicu kako pametno provesti vrijeme pred ekranom, a Filip slikovnicu o dogodovštinama jednog psa, a koji ga je odmah asocirao na njegovog psa Luja. Odradili smo i radionicu povodom obilježavanja Međunarodnog dana pomaganja. Knjižničarka Martina nam je pročitala priču s temom međusobnog pomaganja. Zapitali smo se kako mi pomažemo drugima, pa smo na trakice napisali što sve činimo jedni za druge te od tih trakica napravili lanac pomaganja. Hvala im na dolasku i jedva čekamo novi zajednički susret!

Već po običaju, svaki drugi tjedan nam je rezerviran za vježbanje s našom Matejom. Budući su jutra sve hladnija, vježbanje nastavljamo u prostorima naše Udruge. Danas su na redu bile igre uz pomoć pilates lopti i podnih švedskih ljestvi. Uz pregršt raznih vježbica, razgibali smo svaki mišić na tijelu, osvježili um i napunili baterija za cijeli dan. Veselimo se novom susretu!

Aktivnosti se odvijaju po programu "Poludnevni boravak i klupske aktivnosti" odobrenom od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje 01.06.2010.g. do 31.05.2023. g. i sufinanciranog za 2021.g. od Grada Đurđevca i INA d.d. Zagreb.

Uređeno: 29.10.2021.

• foto