ODRŽANA 13. GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE ZA POMOĆ OSOBAMA S MENTALNOM RETARDACIJOM ĐURĐEVACODIŠNJA SKUPŠTINA23.4.2010.

U prostorima Udruge u petak 16.04.2010. godine održana je 13. godišnja skupština Udruge na kojoj su podnesena izvješća o radu Udruge i financijskom poslovanju Udruge u 2009.g., izvješće o aktivnostima Kluba "Mali princ", te izvješće Nadzornog odbora o nadzoru nad poslovanjem Udruge za 2009.g. Nakon prihvaćanja podnesenih izvješća, donesen je plan i program rada Udruge za 2010. godinu, te financijski plan za 2010. godinu. U izvješću o radu Udruge u 2009.g. istaknuto je da je Udruga i u 2009. godini provodila svoje stalne aktivnosti, naročito kroz djelovanje Kluba Mali princ, i to: svakodnevno poludnevni boravak za starije od 21 godinu, te radionice za djecu s umjerenom mentalnom retardacijom osnovno školske dobi, dok su se popodnevna druženja djece putem Kluba „Mali princ“ odvijala četiri puta tjedno. Tijekom 2009.g. naši članovi su posjetili u dva navrata Gradske bazene u Čakovcu, te Staro selo Kumrovec i Tuheljske toplice. Članovi Udruge su sudjelovali na „Picokijadi“ u Đurđevcu, otvorene su dvije izložbe radova na svili i to u Gradskoj knjižnici Đurđevac te u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju, a kontinuirano su izloženi i u Poslovnom centru u Đurđevcu. Sudjelovali smo i u humanitarnim akcijama povodom Dana žena te u akciji Pomozimo Heleni Šabarić, izdali smo prvi broj časopisa Naš prozor u svijet, i ono što je važno za buduće razdoblje; započeli smo s uređenjem prostora dobivenog u zakup od Grada. U planu za 2010. godinu istaknuto je da će Udruga nastojati osigurati dostatna financijska sredstva za provođenje svih projekata započetih prijašnjih godina kako bi se povećala kvaliteta života osoba s mentalnom retardacijom, te omogućilo njihovim roditeljima, da, uz brigu za svoju djecu, mogu izvršavati svoje profesionalne i obiteljske obveze znajući da im je dijete kvalitetno zbrinuto i da vrijeme provodi družeći se s vršnjacima. Uz četrdesetak članova Udruge, Skupštini su nazočili i gosti, i to predstavnici Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Koprivnice i Križevaca, te dogradonačelnica Grada Đurđevca Marijana Markešić.

Uređeno: 23.4.2010.

• foto