"ZAGRLI ZA RIJETKE"

Svake godine,zadnjeg dana u mjesecu veljači obilježava se Dan rijetkih bolesti ,koji je ove godine poprimio inovativniji pristup obilježavanja, kojem su se pridružili i korisnici naše Udruge. Povodom toga su nas danas posjetili članovi Odreda izviđača Picoki Đurđevac, Anja i Davor Senzel, koji su s našim korisnicima uz kavu popriča... detaljnije

SUDJELOVALI SMO NA DRUŽENJU UDRUGA U KRIŽEVCIMA

U subotu, 20. Veljače 2016. , sudjelovali smo na druženju udruga u Križevcima. Družili smo se sa svojim starim prijateljima,članovima udruga iz Koprivnice, Svetog Ivana Zeline, Ludbrega , Novog Marofa i Križevaca. Prijatelji iz Križevaca lijepo su nas ugostili – pripremili su nam malu zakusku i iznenadili živom muzikom. Druženje je protekl... detaljnije

OBILJEŽILI SMO DAN RUŽIČASTIH MAJICA

U petak, 19. veljače, ugostili su nas učenici sedmih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac. U prostorima školske knjižnice organizirali su zajedničko druženje uz društvene igre i na taj način smo dali zajedničku podršku Danu ružičastih majica. Zahvaljujemo našim prijatejima na lijepom druženju i vese... detaljnije

SUDJELOVALI SMO U OSLIKAVANJU PISANICE

Na povratku iz Gradske knjižnice navratili smo do Doma kulture u kojem je u tijeku oslikavanje velike pisanice u čijem oslikavanju sudjeluju članovi Udruge "Peski-Art Đurđevac"-Đurđica Franjić, Mirko Horvat, Franjo Mihočka, Ivan Rođak i Zdravko Šabarić. Naši korisnici,koji su bili još pod dojmovima iz knjižnice, su sa zanima... detaljnije

OBILJEŽILI SMO DAN MATERINSKOG JEZIKA

Danas 16. veljače posjetom Gradskoj knjižnici Đurđevac obilježili smo Dan materinskog jezika. S našom dragom prijateljicom Martinom, razgovarali smo o hrvatskom jeziku i njegovim narječjima-štokavskom, kajkavskom i čakavskom. Posebno samo se bavili kajkavskim narječjem kojim svakodnevno pričamo kod kuće. Martina nam je pripremila zanimljive ... detaljnije