Projekti

PROGRAM „POLUDNEVNI BORAVAK I KLUPSKE AKTIVNOSTI

• program poludnevnog boravka i popodnevnih druženja za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

• program se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Gradom Đurđevcom.

• financiran najvećim dijelom iz sredstava Ministrastva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje 01.06.2020.-31.05.2023.g. i to u vrijednosti od 210.000,00 kn godišnje, te iz sredstva Grada Đurđevca, Općina, tvrtki i vlastitih sredstava.

• ciljana skupina: 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima i nakon završene škole nisu uključene ni u jedan oblik skrbi (s područja grada Đurđevca i okolnih Općina).

• opći cilj: doprinos poboljšanju kvalitete života odraslih osoba s intelektualnim teškoćama kroz pružanje usluge poludnevnog boravka i klupskih aktivnosti na području grada Đurđevca i okolnih općina na kojima usluge nisu razvijene.

• projekt se provodi od ponedjeljka do petka 6 sati dnevno a obuhvaća aktivnosti:  osnaživanje i povećanje samostalnosti (razvoj komunikacijskih vještina, razvoj emocionalnih i socijalnih vještina, briga o sebi), radno okupacijske aktivnosti (aktivnosti svakodnevnog života, kreativne radionice), rekreacija i zabava i socijalno aktiviranje

• ovaj trogodišnji program nastavak je trogodišnjeg programa „Klub Mali princ“ financiranog iz sredstava Ministarstva u razdoblju od 01.06.2014.g.- 31.05.2017.g. i trogodišnjeg programa „Poludnevni boravak i klupske aktivnosti u Malom princu“ financiranog iz sredstava Ministarstva od 01.06.2017.g. do 31.05.2020.g.

Uređeno: 4.1.2022.

• foto